Akupunktiosta apua moneen vaivaan

Hoidolla voidaan helpottaa ja mahdollisesti parantaa kroonisia, akuutteja sekä psykosomaattisia sairauksia, psykologisia ongelmia ja "sielunelämän" kipuja.

Akupunktio on kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva tunnetuin ja varmasti myös käytetyin hoitomenetelmä. Maailman terveysjärjestö WHO:n tutkimuksen mukaan sitä voidaan käyttää yli 400 sairauden hoidossa.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan keho ja mieli ovat samaa erottamatonta kokonaisuutta. Kun energia eli Qi ja veri virtaavat tasaisesti ja harmonisesti, ja niitä on riittävästi, ihminen on terve. Häiriöt Qin tai veren virtauksessa aiheuttavat erilaisia oireita.

Ennen hoitoa on tärkeää selvittää oireiden perimmäinen syy ja hoitaa (oireen lisäksi) tätä "juurta". Samantyyppisten oireiden takana voi eri ihmisillä olla erilainen syy ja siksi kokonaisuuden tarkasteleminen on tärkeää. Ihmistä hoidetaan aina kokonaisuutena, eikä erillisinä kokonaisuudesta erotettuina oireina. Akupunktiolla pyritään palauttamaan keho tasapainoon.

Länsimaisittain ajatellen akupunktion vaikutus perustuu hermoratojen tai -solujen säätelyyn. Hermoimpulssin välittäjäaineiden (endorfiini, enkefaliini, noradrenaliini, asetyylikoliini jne.) tuotantoa joko kiihdytetään tai estetään akupunktiopistettä stimuloimalla. Elimistön reaktio akupunktioon määräytyy sen mukaan, miten nämä välittäjäaineet vaikuttavat autonomisen hermoston toimintaan. Sisäelinten toiminnan säätely tapahtuu autonomisen hermoston kautta.

Miten valmistautua ja mitä voi odottaa?

Nämä ohjeistukset eivät ole edottomia, mutta suositeltavia saadaksesi mahdollisimman hyvän vaikutuksen akupunktiohoidolta.

Älä syö suuria aterioita ennen hoitoa, vältä raskasta treeniä ja alkoholia 6h ennen hoitoa, vältä kahvia samana päivänä, käy wc:ssä ennen kun tulet hoidettavaksi (tyhjällä rakolla on helpompi rentoutua), joissakin tapauksissa oireet voivat pahentua ensimmäisen hoidon jälkeen (tämä on kuitenkin harvinaista), pidä kirjaa oireista ennen ja jälkeen hoitokertoja, voit olla tavallista väsyneempi hoidon jälkeen. Parhaan hyödyn saat kuuriluontoisesta hoidosta. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä pidempään oireet ovat jatkuneet niin sitä pidempi hoitojakso on tarpeen.


Hoidoissa käytetään aina steriilejä kertakäyttöneuloja eikä hoito ole este verenluovuttamiselle!


Yleisiä ongelmia, joihin akupunktiolla voidaan vaikuttaa:

  • kivut ja säryt energiakanavilla eri puolilla kehoa
  • mm. tenniskyynärpää, jäätynyt olkapää, polvikivut, selkäsäryt, fibromyalgia
  • päänsäryt ja migreeni
  • allergia, astma ja ihottumat
  • kuukautiskivut ja gynegologiset ongelmat, lapsettomuus
  • urologiset ongelmat
  • vatsan ja suoliston sairaudet mm. mahahaava ja imeytymishäiriöt
  • sydän ja verisuonisairaudet mm. korkea verenpaine
  • ahdistus, jännitys, masennus, paniikkihäiriö ja syömishäiriöt

Ota yhteyttä ja varaa aika akupunktioon! Puh. 044 320 1515

© 2012 - 2020 T:mi Jouni Sjöberg